Diverse

Condiţiile pe care Republica Moldova trebuie să le îndeplinească pentru a i se aloca cele 100 milioane de euro din partea UE

Suportul financiar de 100  milioane euro din partea UE  va fi acordat Republicii Moldova doar in condiţiile în care guvernul de la Chişinău va înregistra anumite progrese în lupta cu corupţia, independenţa justiţiei, dar şi întărirea statului de drept, conform europarlamentarul Siegfried Mureşan. Acesta a mai afirmat că totul depinde de Guvern, şi de modul in care işi va respecta anumite responsabilitaţi.

Reamintim că UE este dispusă să aloce ţării noastre 40 de milioane de euro sub formă de grant şi 60 de milioane de euro sub formă de credit. Asistenţa financiară se va oferit în calitate de supliment la programul de creditare al Moldovei cu FMI, aprobat pe 7 decembrie 2016.

Pentru aceasta, autorităţile Republicii Moldova trebuie să respecte mecanismele democratice, sistemul parlamentar multipartid, precum şi statul de drept, să garanteze drepturile omului, iar banii publici să fie gestionaţi eficient, responsabil şi transparent. Printre condiţii se mai numără eficienţa luptei împotriva corupţiei şi a fenomenului spălării banilor, dar şi supravegherea şi guvernarea sectorului financiar.

 

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top