Diverse

Inițiativa legislativă de modificare a Constituției a fost votată

Constituție

Iniţierea de modificare a Constituției în ceea ce privește articolul 48, alineatul 1, din Constituția României, a trecut astăzi de Camera Deputaților din Parlamentul României.

Coaliția pentru Familie, cea care a întreprins acest demers, dorește ca în Constituția României articolul 48, aliniatul 1, să sune în felul următor:

„Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor.”

Acesta este doar primul pas spre ceea ce se dorește a fi un referendum național pentru modificarea Constituției. E singurul mod prin care se poate schimba legea fundamentală în stat. Astfel, se speră că se va reuși clarificarea aliniatului vag din Constituție. Acest aliniat momentan menționează căsătoria ca fiind actul liber consimțit între soți.

Constituția României

„Art. 48 – Familia

 (1) Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor.”

 

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top