Unire

Culorile lumii s-au adunat la Chișinău

Săptămâna aceasta va avea loc a doua ediție a Festivalul Internațional de Limbă și Cultură (IFLC), organizat de Instituția Privată de Învățământ Liceul „Orizont” din R. Moldova. Ceremonia de deschidere s-a desfășurat în incinta instituției. Participanții au fost întâmpinați cu dulciuri tradiționale turcești și un tort personalizat cu inscripția IFLC.

La ediția de anul trecut au participat elevi din 13 țări ale lumii, iar anul acesta lista s-a completat cu șase state. Astfel, prin cântec și dans elevi din 19 țări, printre care România, India, Ucraina, Franța, Rusia, Kazakhstan, Azerbaidjan și SUA vor oferi un spectacol neobișnuit. ‘’Programul este unul vast și foarte divers.

Dansatorii din Republica Moldova și România au pregătit mai multe numere care includ diverse stiluri coreografice. Pe lângă aceasta fiecare participant  își va reprezenta statul printr-un cântec specific tradițiilor de unde provine. Cele mai culminante momente ale serii vor fi evoluția tinerilor din Kenya, care au pregătit un dans moldovenesc și interpretarea piesei  ’’Trandafir de la Moldova’’ de către reprezentanții Republicii Africane de Sud, Indoneziei, Albaniei și Republicii Moldova. Indiferent de evoluția acestora, scopul nostru rămâne același, de a reuni oameni din diferite popoare, dar care împărtășesc aceleași valori umane’’, spune Yasin Ozdil, organizatorul festivalului.

 

Anul acesta spectacolul se va desfășura la data de 25 mai, la ora 18:00, în incinta Palatului Național ‘’Nicolae Sulac’’. Pe lângă invitații din toate colțurile lumii, concertul va găzdui mai mulți interpreți autohtoni, printre care Ștefan Roșcovan, Dana Marchitan, Sergiu Bragam și Diana Brescan. Intrarea va fi gratuită.

Autor: Melisa Ciobanu

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top