Diverse

Pe 1 iunie, în centrul capitalei vor fi diverse văcuţe colorate

În centrul capitalei se va desfăşura o nouă ediţie a Festivalului Văcuţelor “Căsuţa mea”, organizat de către o companie de lactate din R. Moldova “Lapmol”. Evenimentul se va deschide pe data de 1 iunie 2017, ora 10:00 şi va dura până pe 16 2017. În acest an tema festivalului este axată pe tradițiile și ornamentele naționale. În procesul de pregătire  s-au implicat 10 pictori din Republica Moldova, ce au lucrat cu diverse tehnici și stiluri, specialiştii au pictat 10 văcuțe în mărime reală și 50 de vuțe mici.

Tema Festivalului Văcuțelor 2017 reprezintă tradițiile și ornamentele naționale. Astfel organizatorii doresc să combine tradițiile, arta și laptele natural moldovenesc, pentru a celebra 20 de ani de activitate Lapmol. Festivalul este organizat în parteneriat cu Asociaţia Naţională a Producătorilor de Lapte şi Produse Lactate „Lapte”.

Reamintim ca primul Festival  al Văcuțelor „Căsuța mea” a fost organizat pentru prima dată în Republica Moldova la data de 1 iunie 2014. Văcuțele au fost pictate de pictori, designeri, vedete autohtone și persoane de creație . Văcuțele pictate au fost expuse publicului larg în mai multe sectoare ale Chișinăului.

Ideea de „Paradă a văcuțelor” îi aparţine sculptorului Beat Seeberger-Quin, care pentru prima dată a organizat o astfel de expoziţie în Zurich în 1998.

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top