Diverse

Parlamentul votează interzicerea privatizării instituțiilor medicale.

La data de 25 mai, Parlamentul a votat proiectul de completare a Legii care prevede administrarea și deetatizarea proprietăților publice.

Prin aceste schimbări, instituțiile medicale nu vor mai putea fi privatizate. Unul dintre inițiatorii acestei Legi, liberalul Lilian Carp, menționează că sunt necesare modificările date, din cauza ultimelor tendințe de a închide instituțiile medicale cu scopul de privatizare ulterioară, afirmă IPN.

Proiectul de lege include 29 de spitale pe lista bunurilor privatizării, cu referire la Spitalul Clinic Republican, Spitalul de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”, Institutul Mamei și Copilului, Spitalul clinic municipal „Valentin Ignatenco” etc.

Lista spitalelor trebuie completată ca să nu permitem să se facă jocul unor interese economice pentru cineva”, a spus deputatul PL. Același lucru l-au cerut și deputații din plen, care au propus ca în proiect să fie incluse toate instituțiile medicale publice din țară, dat fiind faptul că în anexa proiectului erau indicate doar spitale din municipiul Chișinău.

Autor: Mihaela Culcinschi

2 Comments

2 Comments

 1. Apel_către_ofițerii_moldoveni

  26 mai 2017 at 12:34

  Apel către miile de ofițeri moldoveni!
  Fraților acest tip obraznic și fără onoare Vladimir Plohotniuc se pregătește să ne scuipe în față, numindu-l pe alt tip lipsit de onoare , care-i Victor Gaiciuc, ministru al apărării. Am aflat cu toții cu stupoare, cum individul Victor Gaiciuc a organizat un grup diversionist bolșevic, care răspândea minciuni la ultimele alegeri prezidențiale despre Doamna Maia Sandu. Fac apel la toți ofițerii moldoveni cu onoare și de bună credință să nu permitem uneltirile diavolului Vladimir Plohotniuc!

 2. Bloghert

  26 mai 2017 at 12:49

  Onoare ne-a mai rămas, da PATRIA ne-a capturat-o Plohotniuc.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top