Diverse

Țigări și arme nedeclarate la Serviciul Vamal

Angajații Serviciului Vamal, asistați de patrupezi, au prevenit trei tentative de scoatere ilegală din țară a bunurilor nedeclarate, posesorii cărora au optat pentru Coridorul Verde. În timpul verificărilor, vameșii au depistat o armă marca „Schmeisser” și 17 600 de țigarete în asortiment, care nu au fost declarate organului vamal conform prevederilor legale.

Câinele de serviciu a găsit arma la postul vanal Leușeni, a semnalat prezența pistolului în compartimentul de depozitare a torpedoului unui transport condus de către un moldovean, vârsta căruia este de 42 de ani. Mașina bărbatului a fost verificată după ce vameșii au acționat în baza analizei de risc și au redirecționat-o pe Coridorul Roșu.

Alte două tentative de încălcare a legislației vamale, atenționate cu ajutorul patrupezilor, au fost raportate de către vameșii de la Sculeni. După ce s-au interprins acțiunile de control, aceștia au reținut în total 17 600 de țigarete de diverse mărci, care erau ascunse în spațiile special amenajate din cele două autovehicule care au fost supuse verificărilor.

Tutunul au fost confiscat, iar pistolul urmează a fi transmis organelor specializate pentru a efectua expertize.

Autor: Mihaela Culcinschi

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top