Diverse

Ministerul Educaţiei atenţionează candidaţii la examenul de bacalaureat

Odată cu luna iunie vin şi emoţiile pentru elevii claselor a XII-a care urmează să susţină examenele de bacalaureat. Cu această ocazie Ministerul Educaţiei  atenţionează toţi candidații să se bazeze doar pe propriile cunoștințe acumulate pe parcursul anilor de studii, deoarece toate tentativele de fraudare vor fi sancționate, iar lucrările vor fi anulate.

La sesiunea precedentă de bacalaureat au fost eliminați de la examen 85 de elevi, inclusiv candidații în locul cărora la probele de examen s-au prezentat alte persoane. Potrivit anumitor informaţii, la sesiunea din anul 2016 numărul cazurilor de fraudare a examenelor de a scăzut față de sesiunea din anul 2015, atunci când au fost eliminați 103 candidați. Dintre cei 21 520 de candidaţi admiși la sesiunea din anul precedent, 85 persoane (0,39%) au încercat să trișeze, toate acestea fiind pedepsite conform normelor în vigoare.

Ministerul Educației evidenţiază şi colaborarea eficientă cu Ministerul Afacerilor Interne și Centru National Anticorupție, subliniind că va întreprinde în continuare acțiuni ferme pentru prevenirea și sancționarea tentativelor de fraudare a examenelor.

 

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top