International

Site-urile rusești închid birourile sale din Kiev și Odesa

Compania rusă „Yandex“  a luat decizia de a închide birourile sale din Kiev și Odesa, anunță VC, citând reprezentanți ai conducerii firmei.

Compania Yandex.Ukraina a fost inclusă în lista de sancțiuni și nu poate sa desfășoare în continuare activități pe teritoriul Ucrainei. Toate conturile companiei au fost blocate și nu putem plăti salariile angajaților. Prin urmare, am decis să închidem birourile din Kiev și Odesa” – a declarat directorul de relații publice, Ocir Mandjhikov.

Mandjikov anunță că personalul ucrainean a fost invitat să se mute în birourile din alte țări.

La mijlocul lunii mai, Ucraina a decis să blocheze serviciile de Internet din Rusia, inclusiv „Yandex“, „VKontakte“ și „Odnoklasnniki“. Iar la 29 mai, în birourile din Ucraina ale „Yandex“ au fost declansate percheziții. Serviciul de Securitate Ucrainean (SBU) suspectează compania că a transferat datele personale ale utilizatorilor ucraineni serviciilor de securitate rusești.

 Pe data de 1 iunie, oficialii Mail.ru Group au anuntat inchiderea filialei din Ucraina. Autoritătile site-ului de socializare  „VKontakte“ au decis să închidă sediul de la Kiev, anunțând că o parte din angajati vor fi concediati.
Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top