Diverse

Cum să te protejezi de caniculă. Măsurile de rigoare

Căldura este unul dintre factorii vieții, însă dincolo de aceasta, ea creează și efecte negative asupra organismului uman.

Pentru a funcționa corpul omenesc trebuie să se mențină, în interacțiunea sa complexă cu mediul înconjurator. În condiții de caldură și umiditate ridicate îmbracamintea poate împiedica o evaporare eficientă. E de preferat purtarea unor țesături din bumbac, care permit evaporarea transpirației, dar opresc căldura solară. Fibrele sintetice, din contra, sunt impermeabile la transpirație.

Cum te protejezi de caniculă?

  • Evită activitățile fizice active. Dacă te afli în zona de risc, caută locurile umbroase și răcoroase;
  • Bea cât mai multă apă pentru a-ți menține temperatura corpului normală;
  • Evită băuturile alcoolice și cofeina, ele îți oferă o stare de bine pentru o scurtă perioadă de timp, dar atrag efectele căldurii asupra organismului. Acest lucru este adevarat în special pentru bere, care deshidratează de fapt organismul;
  • Mănâncă puțin si des. Mesele lungi și grele sunt mai dificil de digerat si obligă organismul să crească temperatura internă pentru a ajuta digestia, înrăutățind astfel condițiile generale. Evită mâncărurile bogate în proteine, deoarece cresc temperatura organismului;
  • Poartă haine din fibre naturale, de culoare deschisă, pentru a permite termoreglarea prin evaporarea transpirației în paralel cu obținerea unei protecții adecvate la razele soarelui.
Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top