Diverse

Zilele Culturii Republicii Moldova în Republica Belarus 6-7 iunie

Zilele Culturii Republicii Moldova în Republica Belarus au fost inaugurate ieri seară la Filarmonica de Stat din Minsk, printr-un spectacol extraordinar susținut de Ansamblul de cântece și dansuri populare “Fluieraș”. Sala a fost neîncăpătoare pentru publicul autohton interesat de cultura și tradițiile țării noastre. 

La acest eveniment au fost prezenți prim-ministrul Republicii Moldova-Pavel Filip, prim-ministrul Republicii Belarus-Andrei Kobeacov, ministrul Culturii Republicii Moldova – Monica Babuc, ministrul Culturii din Belarus – Boris Svetlov.

Premierul Pavel Filip a accentuat importanţa promovării culturii. Acesta a apreciat-o drept o resursă pentru dezvoltarea social-economică a unui stat, încurajând inițiativa de a promova tradițiile și obiceiurile naționale peste hotarele republicii. În acest sens, Pavel Filip a mulțumit părții belaruse pentru oportunitatea de a prezenta valorile culturale autohtone publicului din această țară.

Prim-ministrul Republicii Belarus a remarcat că acest eveniment este unul important pentru aprofundarea relațiilor de prietenie dintre cele două state.

În cadrul Zilelor Culturii Republicii Moldova în Republica Belarus, Ansamblul de cântece și dansuri populare “Fluieraș” va susține astăzi, 7 iunie, un la concert la Teatrul dramatic din orașul Bobruisk.

 

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top