Actualități

Trupele rusești de pe teritoriul Republicii Moldova, în vizorul SUA

Donald Trump ar putea solicita Rusiei să-și retragă trupele de pe teritoriul Georgiei, Ucrainei și a Republicii Moldova, transmite Agora.md.

Un proiect de lege în acest sens a fost aprobat de Comisia pentru relații externe a Senatului Statelor Unite. Acesta prevede măsurile de combatere a influenței rusești în Europa și Eurasia. Membrii comisiei cer lui Donald Trump să solicite Guvernului rus să-și retragă trupele. Proiectul de lege propune alocarea din bugetul Statelor Unite a 250 milioane de dolari în 2018-2019 „pentru a contracara influența Federației Ruse în Europa și Eurasia, dar și în alte scopuri”.

O parte din acești bani vor fi cheltuiți pentru protecția infrastructurii și a mecanismelor electorale de atacurile cibernetice: a) în țările membre ale Organizației Tratatului Atlanticului de Nord sau ale Uniunii Europene; dar și b) în țările care participă la procesul de extindere a Organizației Tratatului Atlanticului de Nord sau a Uniunii Europene, inclusiv Albania, Bosnia și Herțegovina, Georgia, Macao, Republica Moldova, Kosovo, Serbia și Ucraina.

După ce proiectul de lege a fost aprobat în Comisie, acesta va fi introdus pe agenda unei ședințe plenare a Senatului pentru aprobare.

Data ședinței deocamdată nu a fost specificată.

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top