Actualități

Édouard Philippe, premierul francez, va efectua o vizită în România

Premierul Franței, Édouard Philippe, a declarat joi, în cadrul unei întâlniri cu omologul său român, Sorin Grindeanu, că ar putea, în viitorul apropiat, să efectueze o vizită în România.

Cei doi premieri s-au întâlnit la Matignon, reședința guvernului francez, pentru a discuta despre relațiile bilaterale și economice franco-române. Relații care, consideră Sorin Grindeanu, sunt bune, făcând referire la cifra de 8 miliarde de dolari schimburi comerciale pentru anul precedent, în creștere cu 15% față de 2015.

„Guvernul României mulțumește Franței pentru sprijinul constant acordat țării noastre în proiecte majore. Aș vrea să reafirm angajamentul României pentru consolidarea relațiilor privilegiate dintre țările noastre și sunt convins că împreună vom lucra foarte eficient pentru întărirea proiectului european, în conformitate cu interesele noastre comune”, se arată într-un comunicat al Guvernului de la București.

De partea cealaltă, Édouard Philippe a declarat că România este un partener de încredere al Franței, aparte de legăturile istorice și culturale dintre cele două țări. Investitorii francezi manifestă un interes deosebit pentru piața și companiile române.

Sursa: rfi.ro

Sursa foto: Facebook

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top