Diverse

Medic chirurg de la Spitalul Clinic Republican a fost reținut

Un medic chirurg din cadrul Spitalului Clinic Republican fost reținut de ofițerii și procurorii anticorupție. Bărbatul este bănuit de corupere pasivă. Cazul a ajuns în vizorul Centrului Național Anticorupție, după ce fiica pacientei a apelat la Linia Națională Anticorupție.

Doctorul ar fi pretins și primit de la pacientă 5 400 de lei pentru efectuarea calitativă a unei intervenții chirurgicale. În pofida faptului că, în lipsa poliței de asigurare, pacienta a achitat toate taxele de stat. În scurt timp, bărbatul a fost reținut în flagrant delict în momentul primirii banilor transmiși sub controlul organului de urmărire penală al CNA. Bărbatul a încercat să scape de bani și i-a aruncat peste geam de la etajul 11 al clădirii. În rezultatul efectuării măsurilor speciale de investigație autorizate de către judecătorul de instrucție și acumulării materialului probator, medicul a fost recunoscut în calitate de bănuit și reținut pe un termen de 72 ore.

Dacă va fi găsit vinovat, chirurgul riscă o pedeapsă cu închisoare de la 3 la 7 ani şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 10 ani.

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top