Diverse

Rețineri CNA în dosarul delapidărilor de la Regia Apă-Canal Bălți

Fosta contabilă șefă a întreprinderii municipale și doi complici, fondatori și administratori ai două SRL-uri din Soroca au fost reținuți în dosarul delapidărilor de la Regia Apă-Canal Bălți. Aceștia sunt bănuiți de delapidarea averii statului și spălare de bani.

Potrivit anchetei, persoanele implicate lucrau în baza unei scheme de deghizare a originii ilicite a mijloacelor bănești, legalizând banii prin tranzacții și procurări de servicii fictive.

În fapt, companiile trebuiau să presteze întreprinderii servicii specializate şi bunuri, care, în realitate, nu au mai fost livrate. Suma daunelor a ajuns la 20 000 000 de lei. Astfel, întreprinderii municipale i-au fost cauzate daune în proporţii deosebit de mari, în sumă de circa 20 000 000 de lei.

Amintim că, la sfârșitul lunii mai, DGT Nord a CNA a operat mai multe percheziții la agenţi economici şi persoane fizice din nordul țării, într-un dosar de delapidare a circa 20 000 000 de lei de la Regia Apă-Canal Bălţi. Atunci, perchezițiile au survenit urmare a unui raport al Inspecţiei financiare, în care se spunea că, în perioada 2013-2016, întreprinderea a fost prejudiciată cu aproximativ 20 000 000 de lei în urma unor tranzacţii frauduloase.

Pe acest caz au fost iniţiate două cauze penale pentru delapidare şi spălare de bani.

Cauza penală este gestionată de Procuratura Anticorupție.

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top