Diverse

VIDEO. Reținut pentru organizarea cerșetoriei și trafic de ființe umane

Un bărbat de 48 de ani din Hîncești a fost reținut de poliție, fiind suspectat de organizarea cerșetoriei, trafic de ființe umane și de copii. Bărbatul este arestat pentru 30 de zile.

În urma investigațiilor efectuate de ofițerii Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane al Inspectoratului Național de Investigații în comun cu Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, s-a stabilit că, în perioada anilor 2009-2015, învinuitul a racolat mai multe victime din Călărași, printre care și doi copii. Sub pretextul oferirii un loc de muncă, victimele au fost transportate în Federația Rusă, deposedate de actele de identitate pentru a nu putea reveni în acasă și prin aplicarea violenței, au fost obligate să practice cerșetoria. 

Dacă va fi găsit vinovat, suspectul riscă închisoare de la 15 la 20 de ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 3 la 5 ani sau detențiune pe viață.

Menţionăm că, Centrul pentru combaterea traficului de persoane continuă acţiunile de urmărire penală în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor și persoanelor implicate precum și altor  victime care au avut de suferit în rezultatul acțiunilor ilegale ale suspectului.

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top