Actualități

Zi istorică pentru UE! Încep negocierile BREXIT

La un an după ce referendumul britanic pentru ieşirea ţării din Uniunea Europeană a provocat un şoc în întreaga lume, astăzi încep oficial negocierile pentru Brexit la Bruxelles unde europenii se tem guvernul fragil condus de Theresa May ar putea complica aceste negocieri istorice, scrie AFP.

Startul oficial al negocierilor va fi dat de negociatorul-şef al Uniunii Europene, francezul Michel Barnier, şi de ministrul britanic David Davis la ora locală 11:00 (09.00 GMT), la sediul central al Comisiei Europene.

Acesta este începutul negocierilor care vor determina viitorul UE şi al Marii Britanii”, afirmă Davis într-o declaraţie emisă înainte de sosirea sa la Bruxelles.

“Drumul este încă lung, dar destinaţia noastră este clară:. Un parteneriat profund şi special între Marea Britanie şi UE, un acord ca niciun altul în istorie”, mai precizează Davis.

Dar, la întâlnirea de luni nu vor fi abordate aceste perspective îndepărtate. Aceasta va fi dedicată organizării practice a negocierilor complexe pentru o “retragere ordonată” a Regatului, de aşteptat la sfârşitul lunii martie 2019, după 40 de ani de un membru al UE.

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top