Diverse

România donează cărți pentru un penitenciar din Chișinău

În biblioteca penitenciarului Pruncul din Chișinău au fost donate 1500 de volume ale clasicilor literaturii române și universale, de către România. Donația a fost făcută la solicitarea administrației penitenciarului. 

De asemenea, donația a fost anunțată de ambasadorul României din Chișinău, Daniel Ioniță, în cadrul unei întrevederi cu viceministrul Justiției de la Chișinău, Anatolie Munteanu. Totodată, la eveniment au fost prezenți și reprezentanți ai departamentului Instituțiilor Penitenciare din Republica Moldova.

„Toți oamenii după gratii trebuie să aibă speranța că statul le va asigura posibilitatea pentru recuperare socială. Este un proces de lungă durată, însă educația este factorul esențial în acest scop. Cărțile, sper, că vor aduce lumină în gândul celor ce le vor citi”, a declarat diplomatul de la București.

În cadrul întrevederii, viceministrul Justiției a mulțumit pentru gestul făcut şi a susținut că această donație de cărți este încă o filă în domeniul colaborării în domeniul justiție dintre Republica Moldova și România.

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top