Actualități

Parlamentul European a aprobat acordarea celor 100 de milioane de euro

Parlamentul European a votat de principiu asistența macro-financiară pentru R. Moldova în valoare de 100 de milioane de euro. Procedura de vot a avut loc acum câteva minute. Acest lucru este confirmat și de un comunicat de presă remis de către biroul europarlamentarului, Siegfried Mureșan.

Suma propusă a fi acordată de Uniunea Europeană este de 100 de milioane de euro, sub forma unui împrumut pe termen mediu de 60 de milioane de euro şi 40 de milioane sub formă de granturi. Banii vor fi oferiţi în câteva tranşe, atât anul acesta cât şi în 2018.

Comisia Europeană a condiţionat fiecare tranşă. Astfel, pentru acordarea asistenței și pentru plata fiecăreia dintre cele trei tranșe, autorităţile de la Chişinău trebuie să respecte recomandările Comisiei de la Veneţia, privind reforma sistemului electoral, inclusiv a unui sistem parlamentar multipartit și a statului de drept. Printre condiţiile prealabile se numără și respectarea transparenţei şi responsabilităţii în gestionarea finanţelor publice şi consolidarea capacităţilor instituţionale.

4 Comments

4 Comments

 1. vova

  4 iulie 2017 at 11:39

  Guvernarea a muncit destul pentru ca sa fie oferiti acesti bnai pentru Rpeublica moldova. Multumim pwntru incredere.

  • Petre

   4 iulie 2017 at 13:12

   Hai bre ca munca lor nu se rasfrange asupra nivelului de viata a cetatenilor. E nevoie de timp mult ca sa se observe schimbarile. Pentru asta si s-au oferit banii.

 2. Oleg

  4 iulie 2017 at 12:38

  Maia si cu Nastase bocesc ca democratii vor pune lucrurile la locul lor cu ajutorul UE-ului!

 3. Arcadie

  4 iulie 2017 at 13:10

  Interesant Maia Sandu si Andrei Nastase si-au taiat deja venele sau abia urmeaza? Ei isi doreau saracie si stagnare pentru Republica Moldova, iata ca europarlamentarii nu le-au ascultat solicitarea.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top