Diverse

Ascensoarele vor fi exploatate în baza unor noi cerințe

Ascensoarele vor fi exploatate în baza unor noi cerințe, potrivit unui proiect de hotărâre a Guvernului care va publicat mâine în Monitorul Oficial al Republicii Moldova, relatează MOLDPRES.

Documentul prezintă norme exacte în procesul de exploatare, revizie şi reparare a ascensoarelor, menite să asigure evitarea unor situații de avarie. Totodată, actul reglementează procedura de înregistrare, modul de punere în exploatare a ascensoarelor, scoaterea din uz a acestora, obligațiile și responsabilitățile personalului de deservire.

De asemenea, este prevăzut un complex de măsuri necesare pentru o exploatare fiabilă, printre care verificarea tehnică cu o periodicitate de cel puțin o dată la 12 luni și efectuarea unei revizii generale în caz de seisme majore, oprire din funcţiune mai mult de 90 de zile sau expirarea duratei de funcţionare a ascensorului.

Respectarea cerinţelor de securitate va contribui la protejarea intereselor publice precum sănătatea şi siguranţa persoanelor, protecţia consumatorilor, securitatea industrială şi antiincendiară.

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top