Diverse

Taxele de studii universitare în R. Moldova oscilează între două și treizeci de mii de lei

Universitățile din Republica Moldova și-au anunțat oferta pentru anul de studii 2017-2018. Taxele de studii pornesc de la două-trei mii de lei și ajung și la peste 30 de mii de lei, transmite IPN.

Cei care vor opta pentru Universitatea de Stat din Moldova vor trebui să plătească 8 000 de lei pentru un an de studii la Contabilitate sau la Finanțe și Bănci. Pentru aceleași specializări, la studii cu frecvență redusă, este stabilită taxa de 4000 de lei. Cea mai scumpă specializare de la USM este Dreptul. Studiile la contract cu frecvența la zi costă 10 000 de lei, iar cu frecvență redusă 5000 de lei.

Cei care vor opta pentru studii la Universitatea Liberă Internațională din Moldova vor plăti pentru specializarea Drept o taxă de studii de 8500 de lei, cu frecvență la zi, iar pentru studiile cu frecvență redusă 4 500 de lei. Cei care vor alege să studieze Filosofie, Etnologie sau Sociologie vor achita o taxă de studii de 4000 de lei, pentru frecvență la zi, și 2500 de lei la frecvență redusă.

Tinerii care se vor stomatologi, vor achita pentru un an de studii la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” 30 400 de lei. Ceva mai ieftină este facultatea de Medicină, cu un contract de 28 800 de lei pentru un an.

Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” are fixată o taxă de 6 000 de lei pe an pentru specialități cu două limbi străine. Specializare doar cu frecvență la zi. Viitorii studenți ai Facultății de Filologie vor achita pentru un an de studii cu frecvență la zi – 4 400 de lei, iar la frecvență redusă– 3 600 de lei.

Depunerea actelor de participare la concursul de admitere are loc în perioada 24 -31 iulie.

IPN

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top