Diverse

Foști angajați MAI, reținuți pentru contrabandă de mercur

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, oficiul ,,Nord”, a început la 07.06.2017 urmărirea penală în baza art. art. 27, 46, 248 alin. (5) lit. d) din Codul penal, pe faptul că un grup criminal organizat, constituit din mai multe persoane, întreprind acțiuni în vederea trecerii peste frontiera vamală a Republicii Moldova a substanțelor otrăvitoare – Mercur, în proporții deosebit de mari, eludându-se controlul vamal și tăinuindu-l de el.

În cadrul urmăririi penale s-a stabilit că din gruparea criminală fac parte doi foşti angajaţi ai MAI, un agent al unei companii de asigurări, o persoană neangajată în câmpul muncii, precum şi alte persoane la moment neidentificate de organul de urmărire penală.

La data de 10.07.2017 grupul de procurori ai oficiului Nord a PCCOCS, de comun cu angajaţii SIS au reţinut în flagrant delict membrii grupului criminal,  imediat după trecerea frontierei vamale a Republicii Moldova cu Ucraina pe la punctul local de trecere a frontierei de stat „Clocuşna – Sokireanî”, situat în s. Clocuşna r-l Ocniţa, aceștia aveau ascuns în secţiunea roţii de rezervă a portbagajului automobilului de model Opel Astra, o cantitate de aproximativ 1 kg de substanţă  otrăvitaoare de Mercur, care valorează pe piaţa neagră aproximativ 12 000 dolari SUA.

Concomitent, grupul de urmărire penală a descins la mai multe adrese din r-l Ocniţa, efectuînd percheziţii în domiciliile şi automobilele membrilor grupului criminal, în cadrul cărora au fost depistate şi ridicate urme ale infracţiunii, arme păstrate ilegal, precum şi mijloace băneşti presupuse a fi obţinute din activitatea criminală.

În rezultatul acţiunilor întreprinse, pînă la moment au fost reţinuţi 4 membri ai grupului criminal organizat, cărora le-a fost înaintată învinuirea și aplicată măsura preventivă – arestul preventiv pe un termen de 30 zile.

În cazul constatării vinovăţiei, persoanele culpabile riscă o pedeapsă sub formă de închisoare de la 3 la 10 ani.

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top