Actualități

Mihaela Ungureanu, mesaj către Dodon: “Este urât și ipocrit să afirmi că suntem diferiți”

Mihaela Ungureanu, absolventa care a refuzat Diploma de Onoare din partea președintelui Republicii Moldova Igor Dodon, a intervenit telefonic în direct în cadrul Știrilor orei 20:00 de la 10TV.

Întrebată care au fost motivele pentru care a refuzat să fie prezentă ieri, la Chișinău, la înmânarea diplomelor pentru absolvenți din partea lui Igor Dodon, aceasta a răspuns:

“După cum am mai menționat, eu mă consider o româncă veritabilă și iubesc foarte mult aceste rădăcini aici, în Moldova, și cred că eu, ca unionistă, n-am avut cum să particip la un asemenea eveniment organizat de un președinte care nu recunoaște limba română și care nu ține la valorile acestui neam. M-au întrebat mulți de ce nu vreau să particip și am zis că, indiferent de ce alții vor declara, că n-am fost invitată, declarații care deja au apărut în presă, eu țin să menționez că diploma respectivă nu mă face pe mine în niciun fel onorată, pentru că onoarea personală de a fi un om demn cred că cel mai mult contează, și nu diplomele pe care ni le oferă un om care nu are valoare și nu are nimic cu acest pământ și nimic cu istoria acestei țări”.

 

De asemenea, aceasta a avut și un mesaj pentru Igor Dodon:

“Vreau să-i zic că nu am nimic personal cu dumnealui. Faptul că am refuzat, a fost doar pentru că dumnealui împărtășește alte perspective, iar eu îmi doresc ca țara asta să aibă o limbă română, să aibă o istorie. E dreptul meu să-mi doresc asta, am străbunei români. E dreptul meu să zic că sunt româncă și să refuz anumite lucruri care nu intră în dorințele și perspectivele mele. Vreau să-i dorec ca el să promoveze nu aceste festivaluri care nu au prea mare importanță, dar să promoveze istoria adevărată acestei țări. Eu sper că el o să-și dea seama că suntem români și e un lucru urât și ipocritic să afirmi că suntem niște oameni diferiți, că vorbim o limbă diferită. Eu vreau să înțeleagă că tinerii își văd viitorul în România Mare”, a mărturisit Mihaela pentru 10TV.

2 Comments

2 Comments

  1. Petru

    17 august 2017 at 22:33

    Mihaela! Ai dat dovadă de o tînără curajoasă,care-ți pasă de trecut,prezent și viitorul acestui neam.Mi se pare căci din generația Voastră puțini știu,căci pînă în anul 1968,Alfabetul moldovenesc,pe care-l iubește atît de mult dodon a fost lipsit de litera(semnul) pentru sunetul „gi”.Abia în *68 au adăugat literei ж, kirilik găciuliță de deasupra și s-a rezolvat problema.Pînă atunci cum se scriea,geantă,geam,înțelegere,Gicu,s.a.m.d.? Oare nu era intenționat făcut acest lucru? Iată de ce ține idiotul la limba moldovenească. Sau posibil nici el sa nu știe. Chiar astăzi am trimis unde trebuie c-a să trimită toată informația legată de manevra aceasta. Trebuește judecat.Și pentru ziua de 1 Mai că a fluturat cu drapele roșii. A înjosit demnitatea întregului popor. Nu zic de acei ce erau chiori de beți. Poporul nu-s aceștia. Există și detectorul de minciuni,unde poate să confirme cum a câștigat alegerile,și multe altele.Cum e scris în Biblie? -„Cere și Ți se V-a da”. O să așteptăm-nimeni n-o să aibă grijă de noi.

  2. M. C.

    20 iulie 2017 at 21:54

    Felicitări, Domnișoară! Este dezonorant să participi la circul organizat de marioneta lui Putin.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top