Diverse

Premieră în Europa. Plajă pentru persoane cu nevoi speciale, la Constanța

Un proiect unic în Europa dă şansa persoanelor cu dizabilităţi să se bucure de mare şi de soare. Un psihoterapeut va amenaja la Constanţa o plajă cu rampe de acces, şezlonguri şi o scenă pentru spectacole. Iar copiii cu nevoi speciale vor putea să intre şi în apă, cu ajutorul unor scaune aparte.

Maria are 15 ani, suferă de parapareză spastică şi retard mintal grav. La fel ca noi toţi, însă, adoră marea, doar că ajunge foarte greu pe plajă.

Este o iubitoare de apă şi pot să spun că şIiînoată singură, e un copil extraordinar în ciuda problemelor pe care le are”, spune Crina Văcaru, mama Mariei.

Acum a fost nevoie de ajutorul mamei şi al psihoterapeutului să ajungă pe plajă.

De anul viitor însă vor dispărea chinurile persoanelor cu dizabilităţi care vor să vadă marea de aproape. Scaunul cu rotile nu se va mai afunda în nisip pentru că vor avea un drum special de acces la Constanţa.

Rampa de acces va avea 200 de metri lungime și 1,65 metri lățime. Va fi construită dintr-un material special care se va mula pe nisip”, relatează Yvette Mîrza, reporter Digi24.

Plaja de la faleza nord Constanţa se va întinde pe mai mult de 2.000 de metri pătraţi şi va avea două zone de șezlonguri şi două pentru întins cearceafuri. Amenajarea costă 100.000 de euro, bani adunaţi din donaţii. Săptămâna aceasta a venit deja prima sponsorizare: 6.500 de euro.

Citește continuarea pe Digi24.ro

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top