Diverse

Vom avea tichete de masă. Proiectul a fost votat în lectură finală

A fost adoptată instituirea unui mecanism suplimentar de  protecție socială a salariaților prin oferirea tichetelor de masă. Parlamentul a votat, în ședința de astăzi,  inițiativa Președintelui Parlamentului Andrian Candu cu privire la tichetele de masă.
Documentul prevede că tichetele de masă sunt destinate doar pentru a fi folosite în cantine, cafenele, restaurante sau pentru procurarea produselor alimentare în unitățile  comerciale și de alimentație publică. Este interzis schimbul tichetelor de masă contra bani sau diminuarea salariului. Totodată, suma va fi un supliment la salariul de bază, iar valoarea acestora urmează a fi indexată anual, în funcție de inflație.
Potrivit autorului,  inițiativa vizează inclusiv luptă împotriva salariilor în plic și a evaziunii fiscale, iar astfel de sisteme funcționează din 1954 în foarte multe țări europene, inclusiv Italia, Franța, Cehia, Ungaria, România etc.
La 7 iulie 2017, Parlamentul a aprobat acest proiect, în prima lectură.
2 Comments

2 Comments

  1. Petre

    21 iulie 2017 at 16:17

    De 45 de lei poti sa mananci chiar foarte bine! La inceput nu prea vor oamenii sa accepte, pe urma o sa inteleaga ca e bine!

  2. Eugen

    21 iulie 2017 at 16:28

    Una dintre cele mai importante proiecte votate, romanii folsoesc de peste 10 ani acest proiect.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top