Diverse

În perioada 17 – 23 iulie 2017, la punctele de trecere, 10 persoane au prezentat acte false

În perioada 17 – 23 iulie 2017, în punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 489 618 traversări, dintre care un număr de 297 160 traversări a cetățenilor R. Moldova, iar traficul unităților de transport a prezentat o valoare de 101 754 traversări, fiind semnalat un număr mai mare de autovehicule înmatriculate în RM – 56 197 traversări.

Cele mai solicitate puncte de trecere au fost PTF Aeroportul Internațional Chișinău cu un flux de 73 611 traversări persoane, urmat de PTF Leușeni – 70 181 traversări persoane, PTF Otaci – 53 843 traversări persoane și PTF Sculeni – 45 656 traversări persoane.

Pe parcursul săptămânii trecute, la ”frontiera verde” și în punctele de trecere polițiștii de frontieră au notificat 165 de evenimente, cu documentarea a 175 de persoane, care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova, după cum urmează:

– 79 de persoane au încălcat regimul zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere;
– 10 persoane au prezentat documente false și falsificate;
– 23 de persoane au prezentat viniete nevalabile;
– 15 cetăţeni străini au încălcat regimul de şedere pe teritoriul Republicii Moldova;
– două tentative de trafic ilicit de mărfuri;
– 41 de contravenții cu privire la încălcarea regulilor de transport de pasageri și mărfuri;
– cinci persoane cercetate contravențional pentru încălcarea regulamentului circulației rutiere.

În decursul săptămânii precedente, 51 de cetăţeni străini, dar și 676 de mijloace de transport, au primit refuz de intrare în Republica Moldova. Totodată, 10 cetățeni moldoveni nu au avut acces de intrare în Federația Rusă, iar un conațional în Uniunea Europeană. Din Rusia au fost deportați șapte moldoveni.

Activitatea de constatare şi examinare a contravenţiilor în cadrul subdiviziunilor Poliţiei de Frontieră a prezentat următorii indici statistici: 239 de procese verbale înscrise, cu aplicarea amenzilor în sumă de 152 550 lei și încasarea amenzilor de 56 000 lei.

Polițiștii de frontieră au avut 11 întrevederi cu reprezentanții autorităților de frontieră ale Ucrainei și României, în scopul schimbului de informații și de primire-predare a infractorilor.

În scopul susținerii participanților la traficul transfrontalier, Poliția de Frontieră recomandă:
– verificarea valabilității şi statutului documentului de călătorie în baza căruia se traversează frontiera de stat.
– tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniţă, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele și pentru a evita formarea cozilor.
– consultarea aplicației ”TRAFIC ONLINE” de pe pagina oficială a Poliției de Frontieră, care prezintă media timpilor de aşteptare în punctele de trecere a frontierei (rutier) pentru toate categoriile de mijloace de transport.
– manifestarea de înțelegere, răbdare și disciplină, ținând cont de regulile de aflare și traversare a frontierei de stat.

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top