Actualități

Candu avertizează: “Nu ne faceți să credem că șeful statului are prea multe prerogative”

Andrian Candu, președintele Parlamentului, vine cu o reacție după ce Igor Dodon a declarat la un post de televiziune din Rusia că va acorda distincții de stat militarilor ruși și celor transnistreni.

Într-o postare pe facebook acesta îl avertizează pe Dodon că i-ar putea reduce prerogativele președintelui dacă acesta va continua să întreprindă acțiuni ce contravin Constituției Republicii Moldova.

Președintele Dodon se laudă la un post rusesc că încalcă și va încălca Constituția țării de dragul susținerii Moscovei. Supărat pe poziția fermă a Parlamentului exprimată prin declarația privind retragerea forțelor militare ruse, Igor Dodon promite medalii soldaților ruși și transnistreni și deschide o rană care încă sângerează. Dodon confundă distincțiile de stat și cadourile protocolare”, menționează Candu.

Nu ne faceți să credem că șeful statului are prea multe prerogative, domnule Dodon“, a conchis președintele Legislativului.

Fotografia postată de Andrian Candu.

Parlamentul Republicii Moldova a votat, vineri, Declaraţia înaintată de deputaţii din Partidul Democrat ce priveşte retragerea trupelor ruseşti din Transnistria, 61 din cei 101 de parlamentari votând în favoarea adoptării Declaraţiei.

Prin această declaraţie, Parlamentul Republicii Moldova solicită Rusiei să reia şi să finalizeze procesul de retragere a trupelor sale, precum şi să-şi retragă muniţiile, armele şi echipamentul militar de pe teritoriul Republicii Moldova.

Totodată, Parlamentul cere Guvernului şi Administraţiei Prezidenţiale a Republicii Moldova să iniţieze demersurile necesare pentru adoptarea unei Rezoluţii de către Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite privind retragerea trupelor militare ruse, despre care Parlamentul de la Chişinău consideră că se află ilegal pe teritoriul statului moldovean.

2 Comments

2 Comments

  1. andrei

    25 iulie 2017 at 15:00

    Candu iar pune țîncul rus la loc! să știe cine în casă e stăpîn!

  2. Arcadie

    25 iulie 2017 at 15:11

    Frumos ar fi daca Dodon ar fi lipsit de unele prerogative, acesta vedem ca isi iese din minti, cum poti inmina distinctii unor ocupanti?

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top