Diverse

Consilierul lui Dodon laudă inițiativa PPE și ALDE de revizuire a Acordului de Asociere RM-UE

 Declarație făcută de Partidul Popular European (PPE) și Alianței Liberalilor și Democraților pentru Europa (ALDE), la adresa Republicii Moldova are susținători printre colegii prorusului Igor Dodon.

„Cu cât mai repede finanțarea pentru această guvernare va fi oprită, cu atât mai repede se vor defășura alegerile parlamentare anticipate. Este exact ce-și dorește poporul Republicii Moldova, să schimbe această guvernare și să vină o guvernare pentri oameni. În ceea ce privește acordul de asociere, noi de doi ani spunem că cel puțin modificarea acordului trebuia de mult făcută. Revizuirea acordului cu UE demult trebuia făcută”, a declarat pentru UNIMEDIA secretarul politic și purtator de cuvânt al Președinției, Ion Ceban.

„PPE și ALDE lansează un apel în adresa instituțiilor Uniunii Europene, inclusiv a Serviciului European de Acțiune Externă și a Consiliul Europei, să evalueze în regim de urgență devierea de la respectarea legilor și standardelor democratice în R.Moldova, să stopeze orice finanțare, să aplice cele mai stricte condiționalități pentru finanțări ulterioare și să revizuiască cât mai curând Acordul de Asociere RM-UE” – au conchis Dauhl și van Baalen.

Partidul Popular European este susținătorul liderului Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, iar în trecut, l-a promovat intens pe fostul său șef politic, Vlad Filat, unul din principalii figuranți în dosarele furtului de la Banca de Economii. Iar Alianța Liberarilor și Democraților din Europa constant promovează interesele Partidului Liberal și a liderului acestuia, Mihai Ghimpu.

Vezi aici mai multe detalii despre pozitia PPE și ALDE

 Sursa: Timpul.md

3 Comments

3 Comments

 1. Viorel

  26 iulie 2017 at 14:14

  O dovadă în plus că PPE și ALDE la îndemnul lui Năstase și Maia Sandu fac jocul lui Dodon, ori schimbarea sistemului electoral dimpotrivă nu-i va permite utopicului să ajungă la putere în 2018

 2. Mihail

  26 iulie 2017 at 14:29

  O guvernare pentru oameni? Analfabetilor ce sunteti voi, fiind unicul Guvern care implementeaza atitea reforme, invidia va macina de tot. Da guvernul lui Filat ce-a facut? cu ce ne-am ales in urma lui cu miliard furat? cu agricultura la 0%? ramura de baza pentru Moldova.

 3. Eugen

  26 iulie 2017 at 16:37

  Au mai fost europeniiin Moldova si de fiecare data erau satisfacuti. Ce tine de acordul de asociere, premierul a spus ca revizuirea lui va fi in toamna. Consilierul lui Dodon, numai in zadar face valuri in lighean.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top