Diverse

Circulația prin postul vamal „Palanca” va fi limitată, de la 31 iulie

Serviciul Vamal a anunțat că, începând cu 31 iulie curent, circulația prin postul vamal „Palanca” va fi limitată, în legătură cu desfășurarea lucrărilor de reconstrucție a punctului comun de trecere a frontierei, informează MOLDPRES.

Restricțiile se referă la mijloacele de transport cu capacitatea de peste 3,5 tone și microbuzele ce depășesc 22 de locuri, care vor fi redirecționate spre postul vamal „Tudora”. Totodată, punctul vamal „Palanca” va rămâne funcțional pentru celelalte tipuri de transport, care vor trece printr-un post temporar de trecere a frontierei.

Serviciul Vamal a precizat că extinderea și modernizarea punctului de trecere „Palanca” este efectuată în cadrul unui proiect finanțat de Uniunea Europeană, cofinanțat de Guvernul R. Moldova și implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare. Potrivit proiectului, lucrările urmează să fie finalizate până la finele anului 2018.

Instituirea controlului comun în acest punct de trecere are scopul de fluidizare a traficului transfrontalier, precum și asigurarea unei transparențe mai mari în procesul de efectuare a controalelor.

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top