Actualități

Primarul din Alba-Iulia va avea un venit brut de 16.313 RON

Angajații primăriilor din România încasează salarii de patru ori mai mari după adoptarea legii salarizării. Luna iulie a declanşat febra măririlor salariale în administraţia locală, în conformitate cu noile prevederi.

Mircea Hava, primarul din Alba-Iulia, va avea un venit brut de 16.313 ron pe lună, echivalentul a 73 de mii 400 de lei moldovenești. Până acum, potrivit declarației de avere, acesta încasa un salariu net de aproximativ 4.200 de roni, echivalentul a 19 mii de lei moldovenești. Și viceprimarii vor câștiga mai mult – mai exact, 14.500 de lei. Totodată, au fost majorate și salariile angajaților administrației locale. Salariile de bază ale angajaților din Primării au fost calculate în raport cu noua lege a salarizării și aprobate în ședințele de Consiliu Local.

1 Comment

1 Comment

  1. Decebalus

    1 august 2017 at 09:12

    Interesant.. Care ar fi minimul slarial pentru asigurarea unui trai decent ??? Daca ele acopera aceste necesitati si mai ramane pentru a doua luna, probabil ca acesta poate fi considerat VENIT BRUT. Potrivit unei surse WEB O familie medie, formată din doi adulţi şi doi copii, care locuieşte în Romînia în mediul urban are un cost de 2.273 de lei RO pentru a-şi acoperi un trai decent, iar cea din mediul rural – de 1.831 de lei, arată un studiu al Institutului pentru Cercetarea Calităţii Vieţii (ICCV) din Romîni consultat de MEDIAFAX. Tradu’i n lei MD un trai decent pentru mediul urban in RM un trai decent ar echvala cam 20 mii lei MD pentru 2 adulti si 2 copii, cam cate 5 mii de persoana. Are cineva acest salariu. Logic ar fi ca suma de depaseste suma traiului decent sa fie considerata VENIT si respectiv – impozitata. De avut in vedere ca pretutindeni cetateanul de vînat de diferite taxe, ceea ce reduce suma traiului decent cu circa 8- 20 procente…

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top