Actualități

Breaking News: Rogozin, indezirabil în Moldova pentru declarații defăimătoare și mincinoase

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a fost declarat persoană indezirabilă în Republica Moldova. La propunerea Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Guvernul i-a interzis lui Rogozin accesul pe teritoriul Moldovei, dar și tranzitarea teritoriului țării noastre, pentru declarațiile defăimătoare și mincinoase la adresa cetățenilor Moldovei.

Vicepremierul Andrei Galbur, șeful diplomației moldovenești, a explicat că vicepremierul rus și-a permis să dea aprecieri defăimătoare la adresa Republicii Moldova și a cetățenilor.

A avut aprecieri ofensatoare la adresa autorităților țării noastre, cu un pronunțat caracter denigrător și mincinos. El a calificat declarațiile oficialului rus drept o ingerință crasă în treburile interne ale țării noastre și a precizat că acestea nu corespund caracterului relațiilor cu Rusia, pe bază de interes reciproc. Premierul Pavel Filip a subliniat că este datoria autorităților să protejeze cetățenii țării, de fiecare dată când e nevoie.

Iar Moldova își dorește relații cu țările vecine în bază de respect reciproc. Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a amenințat de mai multe ori țara noastră cu război, pentru solicitarea de retragere a trupelor ruse din regiunea transnistreană.

Într-un interviu pentru postul TV Rossia 24, Rogozin i-a numit pe moldoveni țigani, șoareci. Aceste ieșiri pline de venin sunt o reacția la interdicția de a survola spațiul aerian al României, în drum spre Tiraspol.

Deschide.md

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top