International

Formația Scooter este criticată după ce s-a pornit să cânte în Crimeea ocupată de ruși

Ambasadorul Ucrainei la Berlin a declarat că decizia grupului muzical german Scooter de a călători “ilegal” în regiunea Crimeea pentru un concert “nu este doar un scandal, ci o infracţiune cu consecinţe legale serioase”, informează site-ul agenţiei Reuters.

Ambasadorul ucrainean Andrij Melnyk a declarat pentru presa germană că procurorii de la Kiev au iniţiat deja procedurile legale împotriva grupului muzical.

“Aceasta nu este o infracţiune minoră, ci o infracţiune serioasă care va fi pedepsită”, a declarat oficialul pentru Funke Mediengruppe.

Scooter a anunţat în urmă cu o lună că va participa la festivalul rock ZBFest de la Balaklava din Crimeea, care s-a desfăşurat vineri.

 H.P. Baxxter, solistul grupului, a declarat că trupa se duce în Crimeea pentru a cânta şi nu pentru a face politică.Peninsula Crimeea a fost anexată de Moscova de la Ucraina în anul 2014, în urma unui referendum controversat în cadrul căruia 96,7% din alegători au votat în favoarea alipirii la Rusia. Statele Unite şi Uniunea Europeană au impus sancţiuni la adresa Rusiei în urma acestei acţiuni.
Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top