Actualități

Trump apreciază că Rusia și China au votat pentru înăsprirea sancţiunilor anti-Coreea de Nord

Donald Trump, Preşedintele Statelor Unite, apreciază faptul că Rusia şi China au votat în Consiliul de Securitate al ONU în favoarea rezoluţiei privind înăsprirea sancţiunilor care vizează Coreea de Nord, a declarat Sarah Sanders, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, potrivit agenţiei Tass.

“Preşedintele apreciază cooperarea Chinei şi Rusiei în asigurarea aprobării rezoluţiei”, a declarat Sanders, precizând că Donald Trump “va continua să lucreze cu aliaţii şi partenerii pentru a intensifica presiunea diplomatică şi economică asupra Coreei de Nord pentru a pune capăt comportamentului ameninţător şi destabilizator” al acestei ţări.

Consiliul de Securitate al ONU a votat, sâmbătă, în unainimitate noi sancţiuni împotriva regimului de la Phenian, prin care exporturile nord-coreene vor fi profund afectate. Rezoluţia, care a fost redactată de SUA şi negociată cu aliatul tradiţional al Coreei de Nord, China, vizează să crească presiunea economică asupra Phenianului pentru a determina oficialii nord-coreeni să oprească dezvoltarea programului nuclear.

La scurt timp după aprobarea noilor măsuri punitive, Donald Trump a postat un mesaj pe Twitter: ”China şi Rusia au votat alături de noi. Un impact financiar foarte mare”.

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top