Actualități

Atac terorist în Burkina Faso: operaţiunea contra atacatorilor a luat sfârşit

După un bilanţ provizoriu prezentat de guvern, cel puţin 18 persoane au fost ucise şi alte zece au fost rănite, în urma unui atac comis într-un restaurant din Ouagadougou, capitala Burkina Faso.

Operaţiunea forţelor de securitate contra presupuşilor atacatori dintr-un restaurant din Ouagadougou a luat sfârşit, a anunţat luni, 14 august, ministrul comunicării, Remis Dandjinou. ”Operaţiuni de verificare a caselor din vecinătate vor continua”, a precizat ministrul comunicării, în timpul unei conferințe de presă.

Atacul terorist a avut loc în seara de duminică, 13 august, într-un restaurant din Ouagadougou, capitala Burkina Faso, după bilanțul provizoriu prezentat de către guvern. Atacul încă nu a fost revendicat, dar autoritățile tind să creadă că a fost un atac terorist.

Une cliente blessée, à la suite de l’attaque du restaurant par des hommes armés, à Ouagadougou, le 13 août.

Sursă imagine: Reuters

Ministrul comunicării a confirmat luni dimineață că mai multe persoane au fost reținute de atacatori și că unele dintre ele au fost eliberate, fără a oferi însă alte detalii.

În Franța, ministerul afacerilor externe a invitat cetățenii francezi din regiune să evite sectorul în care s-a produs atacul. Ambasada, care este în contact permanent cu autoritățile locale, fără a afla încă dacă printre victime sunt și cetățeni francezi.

Sursă: Le Monde

 

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top