Diverse

Vizita la Bulboaca ”l-a inspirat”. Igor Dodon schimbă Strategia Securității Naționale

După vizita controversată pe care a avut-o la Teheran, unde a asistat la ”înscăunarea” lui Hassan Rouhani, președintele Republicii Islamice Iran, și după vizita de inspecție de la Bulboaca, Igor Dodon, în urma consultărilor cu consilierii săi pentru securitate națională, a decis că este momentul oportun pentru elaborarea unei noi Strategii de Securitate Națională, care să fie definitivată până la finele lui 2018. Anunțul a fost făcut într-o postare pe o rețea socială.

”Astăzi am desfășurat ședința de lucru împreună cu reprezentanții serviciului Consiliului Suprem de Securitate și a altor funcționari din cadrul Președinției. Subiectul principal pe care l-am pus în discuție a fost elaborarea unei noi Strategii a securității naționale a Republicii Moldova.

În premieră, abordarea va fi profesionistă, ținînd cont de toate riscurile și amenințările, atît pe intern cît și pe extern, în adresa Securității Naționale.

Drept obiectiv de bază am propus ca Strategia să fie elaborată, definitivată și transmisă Parlamentului spre adoptare, pînă la finele anului 2018.

Amintesc, că anterior am semnat un decret privind retragerea Proiectului strategiei securității naționale deoarece nu corespundea situației la zi. La moment este în vigoare Strategia din anul 2011”, a scris acesta.

Sursa foto: Facebook

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top