Diverse

Dodon, despre demersul către ONU: ”Este posibil doar prin soluționarea conflictului”

Comandantul Suprem al Forţelor Armate din Republica Moldova, Igor Dodon, a comentat solicitarea Guvernului de la Chişinău privind necesitatea de a include pe ordina de zi a Adunării Generale a ONU subiectul referitor la retragerea trupelor ruse din Transnistria. Potrivit şefului statului, evacuarea trupelor Federaţiei Ruse va fi posibilă doar după soluţionarea politică a conflictului îmgheţat de pe Nistru.

„Trebuie să privim separat misiunea de pacificatori, care în ultimii 25 de ani este una de succes şi trebuie să fie continuată. Evacuarea bazei militare (ruse) este posibilă doar prin soluţionarea politică a conflictului. Toţi înţeleg bine asta”, a declarat Igor Dodon într-o postare pe o rețea socială.

Președintele a vorbit și despre acțiunile guvernului, care, potrivit lui, sunt anemice și doar aruncă praf în ochii coordonatorilor occidentali.

„În loc să se preocupe de aruncarea prafului în ochii coordonatorilor occidentali şi păpuşarilor, recomandăm Guvernului să se concentreze pe paşii concreţi de restabilire a încrederii dintre Tiraspol şi Chişinău, pe soluţionarea problemelor actuale a oamenilor de pe ambele maluri ale Nistrului, pe reluarea procesului de negocieri în formatul 5+2”.

Sursa: adevarul.md

2 Comments

2 Comments

  1. Colea

    23 august 2017 at 15:02

    Dodon, da cum solutionezi tu conflictul? Te duci in Transnistria si ii feliciti cu independenta? mirlanule!

  2. Mihail

    23 august 2017 at 17:38

    Poate a zbura si Dodon odata cu tancurile celea.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top