Diverse

Diacov: ”Independența Republicii Moldova a fost un cadou”

De această părere este președintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov, unul dintre cei mai longevivi politicieni din Republica Moldova. Declarațiile au fost făcute în cadrul unui interviu acordat pentru Europa Liberă.

”Independența Republicii Moldova a fost făcută cadou de acei trei lideri ai Rusiei, Belarusului și Ucrainei, care au decis destrămarea URSS. Republica Moldova nu a fost pregătită. Nu a existat o opoziție formată, călită, bine gândită dacă vreți, în lupta politică pentru independența Republicii Moldova. În alte țări, țările baltice de exemplu, cei care au fost în opoziție față de Uniunea Sovietică au stat ani întregi la pușcărie”.

Preşedintele de onoare al Partidului Democrat este convins că şeful lui de partid Vladimir Plahotniuc ar fi fost un bun premier şi spune că ex-preşedintele Nicolae Timofti ar regreta că nu l-a nominalizat pe acesta şef al executivului.

3 Comments

3 Comments

 1. Teodor

  24 august 2017 at 11:02

  Independenti cu armata rusilor pe teritoiul nostru.

 2. Mihai

  24 august 2017 at 12:23

  Un cadiu cu care Moldova nu prea a stiut ce sa faca. Abia acum intelegem.

 3. Andrei Balan

  24 august 2017 at 15:27

  Plahotniuc fara indoiala ar fi fost un premier bun, insa vedem ca Pavel Filip de descurca si el destul de bine cu acesta functie.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top