Diverse

PCRM amenință: Vom organiza proteste masive, dacă nu se găsește monumentul lui Lenin

Comitetul Central al Partidului Comuniștilor cere de la MAI și Procuratură, „în mod ultimativ”, să se lămurească cu situația în jurul demontării monumentului fostului lider bolșevic, Vladimir Lenin, în orașul Fălești, și să stabilească autorii „acestei crime cinice”. Într-un comunicat de presă al formațiunii se menționează că în caz de inacțiune, PCRM își rezervă dreptul pentru acțiuni similare, inclusiv organizarea protestelor în masă.

Noi solicităm de la autoritățile centrale și locale să reinstaleze monumentul lui Lenin. În caz contrar noi vom informa cetățenii despre această crimă ca una săvârșită de guvernare și ne rezervăm dreptul la acțiuni simetrice, inclusiv prin organizarea protestelor în masă”, se arată în comunicat.

Pornind de la ipoteza unui act de vandalism, pe care îl invocă internauții, am sunat la poliție. Șeful adjunct al IGP, Gheorghe Cavcaliuc, ne-a explicat: „Nu este vorba despre un furt, este o decizie mai veche a autorităților locale, din câte ni s-a raportat de la poliția locală”.

Ulterior, reprezentanții „Partidului Nostru” au găsit monumentul decapitat a lui Lenin pe teritoriul Consiliului raional Fălești.

Sursa: deschide.md

1 Comment

1 Comment

  1. aculina

    24 august 2017 at 10:29

    Cu Idolul in brate la proteste voi urmasii tiranilor si despotilor bolsevici

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top