Diverse

Meteorologii au emis un nou Cod galben de caniculă

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis astăzi Cod galben de vreme caniculară şi pericol excepțional de incendiu pentru perioada 26 august -1 septembrie.

Potrivit meteorologilor, pe 26 şi 27 august temperatura maximă a aerului va atinge valori de 33-35°C grade Celsius. Din cauza lipsei unei cantități semnificative a ploilor, până la data de 1 septembrie se va crea pericol excepțional de incendiu pe o mare parte a teritoriului.

Tot până în prima zi de toamnă, va ramâne în vigoare şi Codul galben de secetă hidrologică. Populaţia, dar şi agenţii economici, au fost avertizaţi să consume rațional resursele de apă.

Conform datelor Serviciului Hidrometeorologic de Stat, pentru următoarele zile sunt prognozate temperaturi minime de plus 10 grade Celsius, noaptea, în nordul ţării, și maxime de 35 grade, ziua, în sud.

În zilele cu temperaturi caniculare medicii recomandă populaţiei limitarea duratei plimbărilor şi a băilor solare între orele 10.00–18.00, a efortului fizic intens, purtarea hainelor din fibre naturale de culori deschise, cu mânecă lungă şi acoperirea capului cu chipiuri și pălării. La fel, este recomandat consumul în medie a 2–3 litri de apă plată, al ceaiurilor călduţe, fructelor/legumelor proaspete, evitarea băuturilor alcoolice şi a celor ce conţin cofeină.

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top