Actualități

Consilieri PSRM: Executivul municipal blochează acumularea banilor în buget

Consilierii Partidului Socialiștilor din Consiliul municipal Chișinău susțin că banii acordați pentru proiectele internaționale nu sunt valorificați, iar pentru neexecutarea obligațiilor în termenele stabilite municipalitatea este sancționată. Aleșii locali socialiști mai spun că din cauza incompetenței funcționarilor din executivul municipal este blocată acumularea unor sume importante la buget, transmite IPN.

Consilierul Vitalie Mucan a declarat în cadrul unei conferințe de presă că în municipiul Chișinău există mai multe proiecte cu bugete care depășesc câteva zeci de mii de euro. Unul dintre acestea se referă la reabilitarea străzilor principale, care înregistrează însă numeroase abateri, inclusiv cu încălcarea termenelor. Consilierul a menționat și proiectul pentru eficiența energetică și renovarea termică a clădirilor, precizând că fracțiunea PSRM din start a atenționat că proiectul este irealizabil. De jumătate de an acesta nu este implementat pentru că nu au fost semnate toate actele necesare și nici nu a fost creat grupul de lucru responsabil de implementarea acestuia.

Un alt ales local din rândurile socialiștilor, Iuri Vitneanski, a declarat că acum doi ani Cancelaria de Stat a emis un ordin prin care a dispus ca darea în arendă a proprietăților municipale să aibă loc doar prin licitație și nu prin decizia CMC. Atunci Direcția generală economie, reforme și relații patrimoniale urma să elaboreze un regulament pentru a se conforma acestei cerințe, însă acest lucru așa și nu s-a întâmplat. Alesul local mai spune că din această cauză deja de doi ani municipalitatea pierde zeci de milioane de lei anual. În consecință, rămâne fără bani pentru renovarea instituțiilor sociale.

Consilierii s-au referit și la problema lipsei de cadre în grădinițe, invocată de Direcția educație tineret și sport. Potrivit lor, conducerea acesteia demult trebuia să vină în CMC să comunice această problemă pentru ca ulterior să fie identificate soluții.

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top