Diverse

Macron și Merkel solicită respectarea ARMISTIȚIULUI din Ucraina

Președintele francez Emmanuel Macron și cancelarul german Angela Merkel au lansat aseară un apel președinților rus și ucrainean, Vladimir Putin și Petro Poroșenko, la respectarea încetării focului în estul Ucrainei, unde ‘situația securității nu s-a ameliorat semnificativ’, transmite Agerpres.

La 22 august, liderii francez, german, rus și ucrainean — așa-numitul ‘format Normandia’ — au cerut o încetare a focului în estul Ucrainei în vederea începerii anului școlar, prevăzută pentru data de 1 septembrie.

”Misiunea de observare a OSCE în Ucraina continuă să consemneze amenințări la adresa personalului său și restricții în libertatea sa de mișcare, în special în zonele neguvernamentale”, au subliniat președintele francez și cancelarul german.

Conflictul din estul Ucrainei s-a soldat cu peste 10.000 de morți începând din aprilie 2014. Acordurile de pace semnate la Minsk în februarie 2015 au dus la o încetare a luptelor în cele mai multe zone disputate, dar violențele au continuat constant de-a lungul liniei de demarcație.

Sursa: Agerpres

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top