Diverse

O echipă BERD va veni în Republica Moldova pentru a discuta Strategia pentru anii 2017-2022

Directorul executiv BERD pentru economie, politică și guvernare, Mattia Romani, va întreprinde o vizită în Republica Moldova în perioada 25-27 septembrie pentru a discuta aspectele Strategiei de cooperare dintre Republica Moldova și BERD pentru anii 2017-2022 privind dezvoltarea și creșterea economică.

Totodată, pe 23 octombrie va avea loc vizita unei delegații a Consiliului Director al BERD, care va constitui o platformă pentru consolidarea cooperării dintre R. Moldova și BERD, cât și aprobarea unor proiecte finanțate de Bancă, inclusiv pe domeniul eficienței energetice.

Viceprim-ministrul Octavian Calmâc, ministru al economiei, a avut o întrevedere cu Dimitri Gvindadze, șeful reprezentanței Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare în Moldova (BERD) și echipa sa, privind dinamica proiectelor aflate în derulare și extinderea cooperării prin lansarea unor noi parteneriate. Dimitri Gvindadze a reiterat disponibilitatea Băncii în susținerea principalelor proiecte de infrastructură în Republica Moldova și a anunțat despre vizita a mai multor reprezentanți BERD în Moldova în scopul extinderii cooperării.

2 Comments

2 Comments

  1. Gabi

    29 august 2017 at 13:20

    Daca nu era incredere in guvern, sunt aproape sigur ca nu avea sa vina nici o delegatie, mai ales sa mearga vorba de un parteneriat de lunga durata inca.

  2. Maxim

    29 august 2017 at 14:14

    Ai nostri nu stau pe loc, dar tot tind la noi proiecte de dezvoltare. Deja nu mai am rabdare sa fie finalizat gazoductul din Romania, care tot de BERD a fost finantat in mare parte.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top