Diverse

Klauss Iohannis, către Pavel Filip: Ați reușit în aceste vremuri complicate

România trebuie să ajute instituțional R. Moldova și nu anumiți politicieni din această țară și va oferi noua tranșă din împrumutul de 150 de milioane de euro Chișinăului.

Declarația a fost făcută de către președintele țări vecine, Klaus Iohannis, la întâlnirea cu șeful Guvernului de la Chișinău, Pavel Filip. Ambii oficiali participă la lucrările sesiunii a 72-a a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite, la New York.

„Personal, mă interesează foarte mult și sunt foarte implicat. Eu cred că România trebuie și poate să ajute R.  Moldova și asta independent de abordările unor politicieni moldoveni care trebuie să se obișnuiască cu poziția pe care o ocupă.

Eu cred că moldovenii merită întreaga atenție a României și vă felicit domnule premier, fiindcă dumneavoastră ați reușit în aceste vremuri complicate să conduceți Guvernul într-un fel care vă face cinste”, a spus șeful Klaus Iohannis, citat de Agerpres.

„Despre a treia tranșă a împrumutului care este în discuție acum am avut discuții. Eu cred că se poate acorda această tranșă. Personal, aștept și cu siguranță ați pregătit un răspuns instituțional cu câteva reforme care vor fi continuate sau lansate. Cert este că în acest fel poate România să ajute Republica Moldova, în sensul să-i ajutăm pe moldoveni”, a precizat Klaus Iohannis.

Președintele României a adăugat că este foarte important ca Bucureștiul să ajute instituțiile moldovene care au nevoie de reformă și că are toată convingerea că lucrurile vor merge spre mai bine. Premierul moldovean a mulțumit României pentru sprijinul pe care îl acordă R. Moldova, menționând, printre altele, reparația și construcția grădinițelor.

Sursa: Timpul.md

2 Comments

2 Comments

  1. timofei

    20 septembrie 2017 at 20:25

    eu consider ca cuvintele lui iohannis si a expertilor europeni despre faptul ca Moldova reuseste sunt mult mai transparent si concrete decat criticile aduse guvernarii de pas si ppda in alianta cu Petrenco si Usatii…

  2. Maxim

    20 septembrie 2017 at 21:48

    De la venirea lui Filip in functie sunt schimbari in tara, la nivel social, politic si economic. In sfarsit vama are performatnte majore si loectea za in jur de 400 mil. de lei saptamanal.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top