Diverse

VIDEO / Rușii lansează telefonul care nu permite aplicațiilor să colecteze date

O companie de securitate din Rusia condusă de Natalya Kaspersky, co-fondator Kaspersky Lab, lansează un smartphone care împiedică Google și alte aplicații colecteze date despre utilizatori, încercând astfel să valorifice tensiunile dintre Rusia și Statele Unite

Taiga, smartphone-ul conceput de InfoWatch Group din Moscova și denumit după pădurile pustiite din Siberia, rulează propriul firmware bazat pe o variantă modificată de Android, care permite aplicațiilor să ruleze pe dispozitiv, dar le oprește să colecteze date. Telefonul are, de asemenea, un „agent încorporat”, care oferă administratorului – cum ar fi un departament IT al companiei – controlul asupra aplicațiilor pe care dispozitivul le va rula și a conținutului pe care îl poate accesa utilizatorul.

Majoritatea aplicațiilor colectează anumite date despre utilizatori și le trimit serverelor externe”, a declarat Natalya Kaspersky. „Când oamenii folosesc telefoanele personale la locul de muncă, e-mailurile, documentele și fotografiile care au legătură cu compania sunt în pericol”, mai spune șefa InfoWatch.

Sursa: digi24

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top