Diverse

ULTIMA ORĂ / Patru poliţişti au fost reținuți pentru corupere pasivă şi trafic de influenţă 

Doi poliţişti din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Chişinău şi un polițist din Călăraşi au fost reţinuţi ieri pentru corupere pasivă şi trafic de influenţă. De asemenea, în dosar este cercetată o poliţistă, aflată în concediu de îngrijire a copilului, care este cercetată în stare de libertate, informează MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al Centrului Național Anticorupție (CNA), suspecții i-ar fi promis unei femei să mușamalizeze un dosar de fals în acte publice în schimbul sumei de 3350 de euro.

Astfel, la începutul lunii septembrie, femeia a fost contactată telefonic de un ofiţer de urmărire penală din cadrul Direcţiei Poliţie Chişinău. Poliţistul i-ar fi spus că are la examinare un material privind deţinerea şi păstrarea de către ea a documentelor false. Ca să soluţioneze dosarul, femeia ar fi contactat o veche cunoştinţă, o poliţistă aflată în concediu de maternitate, rugând-o s-o ajute să rezolve problema.

Potrivit declaraţiilor denunţătoarei, dar şi a probelor acumulate, poliţista i-ar fi promis să intermedieze soluţionarea dosarului contra sumei de 3350 de euro. În scurt timp, femeia a fost informată că este o soluţie pozitivă în cazul ei şi că urmează să transmită banii. Astfel, banii, transmişi în două tranşe, au avut loc sub controlul CNA. Operaţiunea s-a finalizat cu reţinerea celor trei poliţişti pentru 72 de ore.

În privinţa poliţistei nu a fost posibilă aplicarea măsurii preventive, dat fiind faptul că aceasta era internată într-o instituţie medico-sanitară cu copilul minor. Aceasta însă este cercetată, împreună cu complicii săi, pentru aceleaşi fapte de corupţie.

Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă până la 10 ani de închisoare.

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top