Actualități

„În timp ce Spania se destramă, Europa se adâncește în confuzie”

„UE a considerat că organizarea referendumului asupra lui Brexit a fost o greșeală, iar acum Catalonia a arătat că suprimarea referendumului este și mai gravă”, notează cunoscutul cotidian internațional Politico.

”Eșecul la guvernului spaniol în prevenirea votului ilegal pentru independența organizat duminică a condus la o confuzie profundă la Bruxel, deoarece UE a trebuit să aleagă între obligația de a sprijini Madrid și a statului de drept și necesitatea inevitabilă de a condamna violența îndreptată împotriva oamenilor neînarmați care încearcau să-și exercite dreptul democratic la libertatea de exprimare”, notează publicația.

„După mai mult de 24 de ore de tăcere conducerii, Bruxelul a luat ferm partea guvernului spaniol și a prim-ministrului Mariano Rajoy, care a numit votul „ilegal”. iar disputa privind independența o „afacere internă”, solicitând totodată un dialog și o soluționare cât mai rapidă a problemei. În același timp, ei nu au oferit nici o idee cu privire la modul de a ușura tensiunile, avertizând în mod special oficialii catalani că Catalonia va fi exclusă din UE, în cazul în care va ieși din Spania”.

10TV

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top