Diverse

FOTO. Tone de deșeuri au fost strânse la Complexul Memorial „Cimitirul Eroilor Români”

Voluntarii spun că iresponsabilitatea unor cetățeni transformă acest Cimitir al Eroilor Români într-un morman de gunoaie. La activitate au participat voluntarii Asociației „UNIREA – ODIP”, Asociației Veteranilor de Război „Credință Patriei”, precum și Congresul Profesorilor, prin intermediul Liceelor „Vasile Alecsandri” și „Gh. Asachi”

„Cimitirul Eroilor Români este un adevărat monument istoric, care trebuie prețuit la justa valoare. Este de datoria noastră să asigurăm salubrizarea acestui teritoriu, pentru ca eroii români să fie cinstiți așa cum se cuvine. Actualmente, monumentul e împânzit de mizerie: sticle goale, hârtii și mormane de gunoi. Eroii noștri merită mai mult. Merită să fie cinstiți la adevărata valoare”, a declarat Vlad Bilețchi, președintele Asociației „UNIREA – ODIP”.

Menționăm că de zeci ani, pe locurile de veci ale eroilor este o groapă de gunoi, în care se adăpostesc vagabonzii. Construcţia a fost demolată în 2007, când terenul a fost vândut unor afacerişti care doreau să ridice un mall. Pe fundaţia fostei capele s-a pus o cruce strâmbă, din lemn, în memoria eroilor Armatei Române. Crucea a fost şi ea batjocorită.

 

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top