International

NATO salută decizia lui Eugen Sturza de a face prima vizită oficială la Bruxelles

Ministrul Apărării, Eugen Sturza, a anunțat că prima sa vizită oficială o va efectua la Bruxelles. Decizia a fost salutată de purtătoarea de cuvânt a NATO, Oana Lungescu, care a menționat că este un semnal important în contextul parteneriatului pe care îl are Moldova cu Organizația Nord-Atlantică.

„Este un semnal important şi care este normal într-un parteneriat ca acesta, pe care îl avem cu Republica Moldova, care este un parteneriat de lungă durată şi pe care sperăm să-l întărim. Ne bucurăm că domnul ministru intenţionează să înceapă activitatea cu o vizită la Bruxelles”, a declarat Oana Lungescu într-un interviu pentru Radio Europa Liberă.

Aceasta s-a referit și următorii pași în consolidarea parteneriatului cu Republica Moldova, după deschiderea Biroului de legătură al NATO la Chișinău, care va avea loc în luna decembrie curent.

„ Acesta este deja funcţional, pentru că şefa biroului este deja la Chişinău, din primăvară şi-a început acest mandat şi deschiderea fizică a biroului se va face în luna decembrie. Pot să vă asigur că nu este vorba nici de rea-voinţă de-o parte sau de alta şi nici de întârzieri voite, dar trebuie să avem în vedere că avem anumite proceduri financiare care trebuie respectate, pentru că, până la urmă, e vorba de fonduri publice NATO, care sunt girate cu foarte mare atenţie de cele 29 de ţări membre ale Alianţei”, a mai declarat Oana Lungescu, purtătoarea de cuvânt a NATO.

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top