Diverse

VIDEO. Pe 1 decembrie, 21 de localități din raionul Ialoveni și-au găsit frați peste Prut

De Ziua Națională a tuturor românilor, 21 de primării din raionul Ialoveni s-au înfrățit cu localități din județul Ilfov din România. În cea mai scurtă perioadă, nu doar consiliul raional cu cel județean, au fost înfrățite, dar și toate primăriile din raionul Ialoveni cu primării din județul Ilfov. Din 25 de primării, 21 deja și-au găsit frații.

Spectacol folcloric, meșteri populari autohtoni, tradiții și obiceiuri cu bucate tradiționale, inaugurarea iluminatului festiv și focul de artificii – sunt doar câteva din momentele principale ale zilei tuturor românilor care au avut loc la Palatul Mogoșoaia.

Tudor Grigoriță, vocea ansamblului ”Haiducii” din satul Costești, raionul Ialoveni a oferit mulțumiri autorităților din județul Ilfov pentru toate ajutoarele oferite satelor din Raionul Ialoveni. Grație acestei înfrățiri, școlile din raionul au primit calculatoare și biblioteci digitale.

Totodată, satul Puhoi din raionul Ialoveni s-a înfrățit cu comuna Moara Vlăsiei, județul Ilfov, din România. La evenimentul oficial, organizat în România, a participat o delegație din raionul Ialoveni, formată din primari și preoți – oameni care își doresc reîntregirea neamului românesc. Reprezentanții satului Puhoi, în frunte cu primarul Petru Frunze, au făcut cunoștință cu o parte din proiectele implementate în Moara Vlăsiei.

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top