Actualități

BNM a obținut acceptul Kroll să publice unele informații din raport

Banca Națională a Moldovei (BNM) anunță că deocamdată nu a primit cel de-al doilea raport de investigație al companiilor Kroll și Steptoe & Johnson, dar a finalizat discuțiile purtate cu consorțiul internațional privind posibilitatea publicării unor informații ce se vor conține în acest document.

Potrivit unui comunicat de presă al Băncii Naționale, companiile Kroll și Steptoe & Johnson au acceptat elaborarea unei sinteze care va fi dată publicității urmare solicitării autorităților Republicii Moldova, transmite IPN. Banca Națională va publica sinteza raportului care urmează să fie transmisă de consorțiul internațional. În același timp, documentele de lucru care includ analizele detaliate ale urmăririi fondurilor fraudate vor fi expediate organelor de resort din Republica Moldova.

Reprezentanții companiilor Kroll și Steptoe & Johnson și-au reconfirmat disponibilitatea de a colabora cu organele de anchetă și urmărire după livrarea raportului, pentru a susține efortul de recuperare a bunurilor fraudate pe plan internațional, dar și pentru a întări baza probatorie în procedurile inițiate pe plan național.

3 Comments

3 Comments

 1. Marius Stati

  13 decembrie 2017 at 15:49

  Iata de ce se freaca cu mintea Maia cu Nastase. daca KROLL stie cind sa publice si in ce etape rezultatele.

 2. Petru

  13 decembrie 2017 at 16:20

  Dacă există riscul ca banii să nu poată fi recuperați nici un fel de raport să nu fie publicat, mai întîi banii mai apoi raportul oricum toți știu că Platon, Shor, Filat și Lucinschi au furat miliardul !

 3. Alexei

  13 decembrie 2017 at 17:34

  Ce ține investigația companiei Kroll, consider că ar trebui publicat, atunci cînd vor fi excluse toate riscurile de a fi prejudiciate șansele de recuperare a miliardului, iar cei vinovați să fie trași la răspundere!

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top