Reacția lui Dodon la avizul Guvernului: „Poporul va fi gata să iasă masiv în stradă”

Igor Dodon reacționează la decizia Guvernului prin care instituția a oferit aviz pozitiv pentru înlocuirea sintagmei „limba moldovenească” cu „limba română” în Constituție. Președintele Republicii Moldova amenință că acest „comportament iresponsabil” poate avea consecințe grave.

„Fac apel şi pe această cale la raţiune şi avertizez despre gravele consecinţe pe care le poate avea un astfel de comportament iresponsabil, ca şi cel de care a dat dovadă astăzi Guvernul. În chestiuni atât de importante trebuie să decidă poporul, prin referendum, dar nu reprezentanţii unei puteri care nu are nici o legitimitate.”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook. 

Totodată, Igor Dodon declară din numele poporului că oamenii sunt gata să iasă în stradă pentru apărarea „limbii moldovenești”.

„Pentru apararea limbii, istoriei, identitatii si traditiilor noastre moldovenesti poporul va fi gata sa iasa masiv in strada impreuna cu Presedintele pe care l-au ales”, conchide Igor Dodon.

4 comentarii la „Reacția lui Dodon la avizul Guvernului: „Poporul va fi gata să iasă masiv în stradă”

 • 13 decembrie 2017 la 19:27
  Permalink

  Dar domnul Dandon stie ca majoritatea cetatenilor vorbesc limba romana dar nu moldoveneasca?

  Răspunde
 • 13 decembrie 2017 la 19:35
  Permalink

  Nu Dodon decide in aceste sens. El trebuie sa decoreze preotii si sa pozeze cu diplomatii. Nimic mai mult. Asta este legea.

  Răspunde
 • 13 decembrie 2017 la 21:52
  Permalink

  Sub ce efecte ale droguri a declarat asta Dodon? Cine are să iasă pentru dânsul? Alcoolicii plătiți, tot de dânsul?!

  Răspunde
 • 15 decembrie 2017 la 06:53
  Permalink

  Dar domnul ăsta ….Doandă …știe că limba moldovenească NU EXISTĂ ? Moldovenii vorbesc UN DIALECT al limbii române , așa cum vb și ardelenii , și oltenii ……Dar TOȚI în final ….SUNT ROMÂNI !!!

  Răspunde

Comentează